Tekstanalyse

Tekstanalyse is het proces dat tekst vertaald naar makkelijk te begrijpen en te interpreteren informatie zodat er actie op ondernomen kan worden. In hoofdlijn zijn er twee methoden om teksten te analyseren: supervised en unsupervised.

Exocortex gebruikt beide methoden om tot het beste resultaat te komen. Dit betekent dat we voor ons tekstanalyse platform niet alleen algoritmes (Machine Learning) gebruiken maar een combinatie van machine learning, lijsten, woordenboeken en natural language algoritmes.

De basis voor iedere professionele en betrouwbare tekstanalyse is het "parsen" van een tekst. Hiervoor gebruiken we een "parser", een stukje software dat teksten ontleedt volgens de grammaticale regels van een taal. Om tot betrouwbare resultaten te komen analyseert Exocortex Nederlandse teksten met een parser die hiervoor de Nederlandse grammaticale regels gebruikt. Het resultaat van parsen vormt de basis van een aantal machine learning taken als:

  • .Part of Speech tagging
  • .Tokenizing (opdelen van tekst in zinnen en woorden)
  • .Categoriseren
  • .Sentiment analyse

Tekstanalyse biedt de mogelijkheid om waardevolle informatie uit data te halen data dat op een andere manier niet makkelijk kan. Het transformeert de ongestructureerde meningen en gevoelens van klanten in gestructureerde data dat door klanten gebruikt kan worden.

Laat ons via onderstaande button weten of we je ergens mee kunnen helpen, bijvoorbeeld meer informatie of een demo.

Adresgegevens

Exocortex

Zwiepseweg 4

7244 AK Barchem

Tel: 088-134 7300

Mail: info@exocortex.nl


JOIN OUR NEWSLETTER

Blijf op de hoogte van de laatste trends, blogs, rapportages, etc. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.