Sentimentanalyse

Hoe kun je sentimentanalyse gebruiken om de klanttevredenheid te verbeteren?

Sentimentanalyse is het proces dat vaststelt of een tekst positief, neutraal of negatief is. Het wordt vaak gebruikt om te bepalen wat het sentiment over een bepaald onderwerp is.

Exocortex laat het sentiment op verschillende niveaus zien. We berekenen de score voor de gehele tekst maar laten ook het sentiment van individuele woorden zien, bijvoorbeeld het sentiment over de belangrijke "topics".

Sentimentanalyse

Wij gebruiken branchespecifieke woordenboeken om het sentiment te bepalen. Hoe specifieker het woordenboek des te groter de nauwkeurigheid. Om de intensiteit van het sentiment te bepalen maken wij gebruik van een 7-punts schaal (-3 t/m +3). Scores worden gegeven aan de hand van grammatica, context, industrie en bron. Ons model kan eveneens afgesteld worden op specifieke teksten van een organisatie, waardoor de nauwkeurigheid nog groter wordt. Hierdoor is Exocortex een van de meest nauwkeurigste tekstanalyse modellen voor de Nederlandse taal in de markt.

Het sentiment analysemodel weet dat "goed" positief is en dat "niet goed" dat niet is. We weten dat klanten tevreden zijn wanneer ze zeggen dat de auto "zuinig " rijdt maar dat ze ziet zo tevreden zijn wanneer ze zeggen dat de ober de wijn "zuinig" inschonk.

Sentiment analyse helpt je bij het vaststellen van de succesfactoren en verbeterpunten. Inzicht in de verbeterpunten helpt bij het vaststellen van verbeteracties en inzicht in de succesfactoren helpt bij het verder ontwikkelen van het onderscheidend vermogen en concurrentie voordeel. In het dashboard kun je vervolgens monitoren of de actie effect hebben en desgewenst bijsturen.

Laat ons via onderstaande button weten of we je ergens mee kunnen helpen, bijvoorbeeld meer informatie of een demo

Adresgegevens

Ecocortex

Zwiepseweg 4

7244 AK Barchem

Tel: 0031-(0) 612945890

Mail: info@exocortex.nl

Nieuwsbrief


JOIN OUR NEWSLETTER

Blijf op de hoogte van de laatste trends, blogs, rapportages, etc. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.