Exocortex

De drijvende kracht achter Exocortex is nieuwsgierigheid. Wij zijn 4 jaar geleden begonnen met het bouwen van een platform dat feedback en meningen van klanten verzamelt. Feedback maakt wel duidelijk wat de de mening van een individu is maar niet zozeer die van een grote groep mensen.

Het ontwikkelen van ons tekstanalyse platform is begonnen met nieuwsgierigheid naar wat mensen te vertellen hebben, naar de betekenis van hun woorden. Welke informatie ligt er opgesloten in die grote hoeveelheden teksten die we ondertussen verzameld hadden. We zijn ons gaan verdiepen in Natural Language Processing (NLP), het vakgebied dat computers menselijke taal leert.

Het was ook nieuwsgierigheid waardoor we ons hebben verdiept in de verschillende algoritmes, machine learning en statistische modellen die gebruikt worden om tekst te analyseren. We hebben onderzocht hoe technieken en modellen precies werken en welke combinaties het beste resultaat geven.

Mensen uiten hun gevoelens het best in hun eigen taal, het is de nuance van een taal die dieper inzicht geeft in wat er gezegd wordt. Om Nederlandse teksten te analyseren hebben wij een tekstanalyse model voor het Nederlands ontwikkeld. Een model dat sensitief genoeg is om de nuances en bijzonderheden van het Nederlands te onderkennen en deze ook in de analyse van de tekst mee te nemen.

Er wordt wel eens gezegd dat waar de taal ophoudt de realiteit ophoudt. Moderne technieken verwerken taal op eenzelfde manier als onze hersenen dat doen. Computers leren taal te verwerken en te begrijpen is uiteindelijk een zoektocht naar ons zelf. Hierbij is de mens de norm. Zo ver zijn we nog lang niet. Wij bij Exocortex gaan onvermoeid door met onze zoektocht en blijven door ontwikkelen waardoor we iedere keer een stapje verder komen, een tekstanalyse model dat taal net zo goed begrijpt als mensen dat doen.

Wat vinden wij nog meer belangrijk

Eenvoud: Wij werken op een ongecompliceerde manier, ontwikkelen dienstverleningen en producten die eenvoudig te begrijpen en te implementeren zijn.

Betrouwbaar: Met betrouwbaar bedoelen wij:" Zeggen wat je doet en doen wat je zegt".

Samen:De beste oplossingen komen uit samenwerking. Uitgangspunt van ons handelen is gebaseerd op de gouden regel: Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wil worden. Dit is waarom mensen graag bij Exocortex willen werken en waarom klanten  graag met ons samenwerken.

Efficiënt: Exocortex vraagt zich altijd af of het efficiënter en makkelijker kan. "More is less." We streven ernaar om meer gedaan te krijgen met minder middelen als daarvoor.

Neem contact op voor meer informatie of een demo

Adresgegevens

Exocortex

Zwiepseweg 4

7244AK Barchem

Tel: 088-134 7300

Mail: info@exocortex.nl


JOIN OUR NEWSLETTER

Blijf op de hoogte van de laatste trends, blogs, rapportages, etc. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.